+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

A fiatalok márpedig akarnak dolgozni!

Szerző: | jan 10, 2020 | Blog

„A fiatalok márpedig akarnak dolgozni.” – ez derült ki a fiatalok körében végzett online felmérésünkből. Erre valószínűleg most számos cégtulajdonos vagy vezető rögtön felhördülne. Ugyanis azt a sajnálatos következtetést vonták le az elmúlt években, hogy a fiatalok nem motiváltak és „büdös” nekik a munka, valamint hogy legszívesebben sok pénzért semmit sem csinálnának.

Felmérésünk ezt bizony megcáfolta. Ahogyan azt is, hogy csupán a magas fizetés az, ami ott tartja őket egy cégnél.

Nézzünk konkrétumokat.

Arra a kérdésünkre, hogy „Úgy általánosságban szeretsz dolgozni?” a megkérdezettek 93,8 százaléka azt a választ adta, hogy igen, és csak a fennmaradó 6,3 százalék mondta, hogy nem.

Azt pedig, hogy a fiatalokat csak a pénz érdekli, és az, hogy ne kelljen dolgozni, szintén megcáfolják a másik kérdésünkre adott válaszok.

„Ha nyernél egy komolyabb összeget, és nem kellene fizetésért dolgoznod, akkor dolgoznál valamit?” – tettük fel a felmérésben, amelyre 84,4% azt felelte, hogy igen. 12,5 százalék jelölte meg a „nem tudom”-ot, és csak 3,1 százalékuk állította határozottan, hogy nem.

Nagyon érdekes a kapott eredmény, mivel könnyen megingathatja azt a stabil adatot, hogy a fiatalok nem akarnak dolgozni és nem motiváltak.

Jó, de én mégis ezt tapasztalom a cégben!

Igen, a probléma létező probléma, viszont a gyökerét máshol kell keresni!

Hogy hol?

Miért veszíti el egy fiatal dolgozó egy cégben nagyon gyorsan a lelkesedését vagy a lendületét? Hol „vérzik el”?

Milyen tényezők játszhatnak szerepet abban, hogy úgy véli, gyorsan tovább is áll?

Többek között erről is szól majd a 4 órás előadásunk!