+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Rejtett tényező a fluktuáció mögött

…amivel nem igazán foglalkozik senki sem, de szinte beláthatatlan károkat tud okozni.

A fluktuáció mindenki által ismert probléma.

  • Nehéz megfelelő új munkaerőt találni a termelésbe.
  • Egyre nagyobb bérelvárások vannak, ami a profitot csökkenti.
  • A betanítás idő- és költségráfordítása egyre nagyobb, hiszen sűrűbben kell új embereket munkába állítani.
  • A hatékonyság számos munkatársnál nem megfelelő, de kénytelen a cég szemet hunyni, mert még mindig jobb, mint ha nem lenne az adott munkakörben senki sem.
  • Hiába a magasabb fizetés, a béren kívüli juttatások, a jó körülmények, az új emberek így is elég gyorsan tovább tudnak állni, hiszen vadásznak rájuk a konkurenciánál.

A Mentor Training Kft egy nemzetközileg már bizonyított, egészen speciális megoldáscsomagot hozott el Magyarországra, amely a fenti problémákra egy más megközelítésből talált választ.

Ez a „100% hatékonyság a munkában” képzési rendszer, amely a betanítást célozza meg, és azon keresztül nyújt jelentős segítséget a fenti problémákban.

Túlságosan egyszerűen hangzik? A nemzetközi és hazai tapasztalataink alapján az általunk megismert cégek legnagyobb részében egészen komoly problémák voltak a betanítás folyamatában, amelyek súlyos nehézségeket okoztak a termelésben és komoly kárt az eredményességben.

Mi a gond a betanítással?

Megtanítani valakit valamire, amit eddig nem tudott, összetett feladat. Aki nagyon jól tud valamit, az hajlamos lehet elnagyoltan átadni, hiszen az egész annyira egyszerű. Nem megy bele az apró részletekbe, finomságokba, mert ő már nem figyel ezekre.

Aki tanította már biciklizni a gyerekét, az tudja, hogy nem könnyű. Csak rá kellene ülni és menni, néha kormányozni, korrigálni a mozgását és fékezni, ha gond van. Mi ebben a nehéz? Neki MÁR semmi. Viszont a gyerek még órák múlva is ügyetlenkedik. Számára a feladat meglehetősen összetett. Vagy ott van a vezetés. Mit kell annyira fennakadni az indulásnál? Miért fullad le a motor sokadszorra? Miért nem tud valahogy ráérezni már a kuplung használatára?

Megtanítani valakit egy számunkra egyszerűnek tűnő műveletre, néha meglehetősen összetett. Le kell tudnunk bontani a lehető legrészletesebben, és úgy kell átadni a tudásunkat, hogy az illető képes legyen megérteni, használni, lépésről lépésre. Legyen benne sikerélménye, ne érezze magát butának, egyre csak növekedjen az adott témakörben az önbizalma, és addig a pontig vigyük el, amíg tényleg korrigálás és folyamatos felügyelet nélkül képes profin ellátni a feladatát.

Vannak ösztönös tehetségek, akik jók mások betanításában, de az emberek legnagyobb részének ezzel gondjai vannak.

A Mentor Training Kft. rendelkezik egy bizonyítottan és standard módon működő rendszerrel, amely segítségével kevesebb idő alatt, sokkal kevesebb stressz mellett képes lesz a betanítást végző munkatárs elvégezni a feladatát, illetve az új munkatárs gyorsabban része tud lenni a mindennapi termelésnek anélkül, hogy folyamatosan korrigálni, felügyelni, újra oktatni kellene.

A „100% hatékonyság a munkában” egy összetett rendszer, amely eddig ismeretlen oldalról közelíti meg a problémát.

Nézzünk néhány konkrét tapasztalatot azoktól, akiknek a cégében már működik a program:

„Őrületesen jó tréning volt! Ha ezt hamarabb tanultuk volna, sokkal előrébb lennénk mint cég.”
(P. R. – Color Pack Zrt.)

„Nagyszerű eszközt tanultunk ma meg.”
(Markovich Béla, cégvezető – Mapei Kft.)

„Ránéztem arra, hogy milyen sok problémát és kárt okoz a képzetlenség, felelőtlenség. A 100% hatékonyság tréningen mindenki objektív realitást szerezhetett arról, hogy mekkora zűrzavart okoz, ha valamit nem tudunk, és milyen gyorsan és egyszerűen lehet ezt kezelni képzéssel. A sok erőfeszítés helyett, amit a hibák javítására teszünk, sokkal érdemesebb az időt képzésre tenni.”
(Barta Attila, cégvezető – Florin Zrt.)

„A tanfolyam alatt megtanultam bízni – még jobban, mint eddig – a munkatársaimban és ezáltal a cég jövőjében is. Remek érzés volt az, ahogyan dolgoztak és elsajátították az ismereteket. Büszke vagyok minden egyes munkatársamra, aki itt volt és végigcsinálta, és azokra is, akik nem voltak itt.” (Kancsár Zoltán, tulajdonos – Mould Kft.)

Nem szeretünk zsákbamacskát árulni, ezért mielőtt egy cégvezető vagy HR vezető úgy dönt, hogy érdekli a program, egy tapasztalt kollégánk kimegy személyesen és tart egy demonstrációt, amivel minden különösebb magyarázat nélkül is átláthatja, hogy miért hatékony ez a tréning, illetve megoldáscsomag.

Biztosíthatjuk, hogy már a demonstráció is élmény lesz.

Természetesen teljesen ingyenesen és minden kötelezettség nélkül betekinthet ebbe a nagyon is újszerű megközelítésbe. Maga a demonstráció is okozott komoly meglepetéseket jelentős tapasztalattal és sikerekkel rendelkező vezetőknél. Már a demonstráció után sokan ráébredtek arra, hogy hogyan tudnák javítani a termelés hatékonyságát a munkaerő fejlesztésén és javításán keresztül.

Tegyen minket próbára! Semmibe sem kerül, de egy élménnyel mindenképpen gazdagabb lesz!

Jelezze érdeklődését az alábbi űrlapon és egyeztessenek egy időpontot!

 


teszt

Barta Attila, cégvezető (Florin Zrt.) Sokkal kevesebb a meghibásodás az üzemben, sokkal kevesebb a probléma, kevesebb a fennakadás. Az újonnan felvett kollegák gyorsabban be tudnak kapcsolódni a termelési folyamotokba.

Kecskeméti Anna, ügyvezető asszisztens (Florin Zrt.) Elsősorban azt emelném ki, hogy a termelési statisztikáink feljebb mentek.

Szabó István, személyzeti vezető (Color-Pack Zrt.) Szervezettebben zajlik a munkavégzés. Jelentősen mérséklődött a zűrzavar. Kevesebb súrlódás van a posztokon lévők között. A kiszállításnál a határidős csúszások drasztikusan lecsökkentek. Többnyire tudjuk tartani a kitűzött határidőket.