+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Hamis megoldások a fluktuációra

Miért van szükség új megközelítésre a fluktuációval kapcsolatban?

A fluktuáció már viszonylag régi probléma Magyarországon. Sokan kutatták, sokan értekeztek róla, sokan, sokféleképpen próbálták kezelni.

Viszont még mindig jelen van és gondot okoz.

Talán a legtöbben úgy próbáltak fölé kerekedni, hogy feljebb vitték a fizetéseket, további juttatásokat adtak, vagy éppen lejjebb engedték az elvárásokat, szemet hunytak a hiányosságok felett, hiszen a közepes is jobb, mint a semmilyen. Felvettek és megtartottak olyanokat is, akiket néhány évvel ezelőtt még szinte meg sem hallgattak volna.

Így nyitni kell az új megközelítések felé, hiszen a probléma nincs megoldva.

Azzal talán mindenki egyetért, hogy nincs csoda megoldás, ami varázsütésre minden problémát megoldva a munkatársak nagy részét lojálissá téve visszahozná a „régi szép időket”.

Viszont a fizetések és juttatások további növelése már-már a profitot veszélyezteti. A fizikai állomány minőségének csökkenése, illetve a még nagyobb kompromisszumok szintén üzleti problémákat okozhatnak, a hatékonyság csökkenése miatt.

Szükség van új megközelítésre!

A Mentor Training Kft. viszonylag új cég Magyarországon, de egy közel 30 éves nemzetközi háttérrel rendelkező módszert hozott el ide. A megközelítés teljesen új, hiszen a betanítás és képzés oldaláról közelíti meg a problémát. A fizikai dolgozók, eladók, illetve egyéb, nem magasan képzett specialisták betanítása minden helyen másképp történik. Nem igazán hangsúlyos pont. Általában szóban történik, illetve megmutatja a folyamatot egy tapasztaltabb kolléga.

A nem megfelelő betanítás mögött sokkal több van, mint azt a legtöbben gondolnák. Pont ez a zsenialitása annak a megoldáscsomagnak, amit a Mentor Training elhozott Magyarországra.

Eddig több gyártó, termelő vállalat kapta meg a több modulból álló szolgáltatást Magyarországon és egyöntetűen pozitívan nyilatkoztak róla és meglepetéssel tapasztalták azokat a változásokat, amiket okozott a cégben.

De nem csak a fizikai állománynál használható a megoldáscsomag, hanem minden olyan munkakörben, ahol nem szükséges speciális képzettség, de jelentős a fluktuáció. Ilyen például a bolti eladói munkakör is, ahol szintén első ránézésre egyszerű dolgokat kell elsajátítania az új munkatársnak, de jobban megfigyelve sok apró, vagy nem is olyan apró tudásanyagot kell megtanulnia és alkalmaznia ahhoz, hogy ténylegesen jól tudja végezni a feladatát.

Egyszóval a 30 éves nemzetközi háttér mellett a hazai pozitív eredmények is mutatják a létjogosultságát annak az egyedi megközelítésnek, amit a Mentor Training Kft szolgáltat.

Kérje további tájékoztatónkat!


teszt

Barta Attila, cégvezető (Florin Zrt.) Sokkal kevesebb a meghibásodás az üzemben, sokkal kevesebb a probléma, kevesebb a fennakadás. Az újonnan felvett kollegák gyorsabban be tudnak kapcsolódni a termelési folyamotokba.

Kecskeméti Anna, ügyvezető asszisztens (Florin Zrt.) Elsősorban azt emelném ki, hogy a termelési statisztikáink feljebb mentek.

Szabó István, személyzeti vezető (Color-Pack Zrt.) Szervezettebben zajlik a munkavégzés. Jelentősen mérséklődött a zűrzavar. Kevesebb súrlódás van a posztokon lévők között. A kiszállításnál a határidős csúszások drasztikusan lecsökkentek. Többnyire tudjuk tartani a kitűzött határidőket.