+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

1 óra képzés = 5 óra plusz termelés

Szerző: | jún 18, 2020 | Blog

„Az IDC felmérése szerint azok a vállalatok, amelyek átfogó képzési politikával rendelkeznek, és folyamatosan hangsúlyt fektetnek munkavállalóik tudásának bővítésébe, átlagosan 24 százalékkal jövedelmezőbbek versenytársaikhoz képest. – olvashatjuk a HVG cikkében. – A tanulmány rávilágított arra is, hogy 1 órányi felnőttképzés nagyjából 5 órányi termelékenységkiesést szüntet meg hosszú távon.”

Nézzük meg, hogyan néz ki ez a gyakorlatban!

Hol nyeri vissza a munkaerő azt a befektetett 1 órányi képzést?

Egy munkatárs, aki a képzés hatására jobban végzi a feladatait, kevesebbet fordul a vezetőjéhez vagy másik kollégához. Ezáltal kevésbé foglal le más embereket.

Kevesebb hibával dolgozik, így a saját hibájának kijavítására fordított idő lecsökken. Egyszerűen nem szükséges az adott munkát neki vagy egy másik dolgozónak újra elvégeznie, mivel már elsőre is megfelelő.

Mivel javul a termelése, javul a munkamorálja is. Egy, a termékére büszke dolgozó kevésbé akarja majd trükkösen ellógni a munkaidőt, mert jól érzi magát a munkahelyén, érzi, hogy kollégaként értékes és hozzájárul a cég sikereihez.

A hatékonyság elég hamar időben is megmutatkozik: amihez eddig 2 óra kellett, ahhoz most lehet, elegendő 1 óra vagy másfél.

Hogyan lehet jövedelmezőbb egy vállalkozás, amely befektet a dolgozók képzésébe?

A képlet nagyon egyszerű.

Hatékonyabb munkaerő → kevesebb felesleges, elpazarolt idő → több lelkesedés, magasabb morál, magasabb önbizalom a dolgozók részéről → jobb minőségű termék, gyorsabban elkészülő termékek → gyorsabb kiszállítás → megnövekedett vásárlói elégedettség → jobb bevétel, több profit.

Minden cégvezetőnek ez az álma, nem igaz? 🙂

Nem mindegy, hogy milyen képzésről van szó.

Cégvezetőkkel való felmérésünkben visszatérő téma volt, hogy bár dolgoznak képző céggel, de nem elégedettek a kapott tréninggel. Kifizették a sok pénzt, de az nem térült meg, vagy nem elég gyorsan, vagy nem úgy, ahogy szerették volna.

Egy korábbi cikkünkben írtunk már arról, hogy mi a baj a belső képzésekkel, hogy hol tud elcsúszni az egyébként hasznot és nagyobb eredményességet ígérő tréning.

Nagyon lényeges, hogy ha a nem megfelelő kollégákat és/vagy nem a megfelelő módon és/vagy nem megfelelő témában oktatjuk, a tréning valóban eredménytelen lesz és csak pénzkidobás!

Ezért is alapelvünk, hogy nem adunk el bárkinek, bármilyen képzést. Célunk az, hogy a befektetett pénz mielőbb megtérüljön!

Mentor Training Kft.