+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Vak vezet világtalant

Szerző: | júl 1, 2019 | Blog

Egy tanulságos történetet ismertünk meg egy betanított munkás nézőpontjából:

„Ma voltam először egy autóipari gyártó cégben. Olyan munkát kellett végeznem, amihez hasonlót nem igazán csináltam még. Flexet kellett használni és bizonyos munkadarabokat kellett lecsiszolnom. Egy tapasztalt kolléga nagyon gyorsan megmutatta és magamra hagyott. Nem sokkal később jött egy új munkatárs, akinek szintén megmutatta néhányszor, majd közölte vele, hogy ha valami kérdése van, akkor forduljon hozzám. Kb. fél órája végeztem először azt a munkafolyamatot. Később nekem mutatta meg az „új fiú”, hogy rendben van-e úgy, ahogy csinálja. Vicces volt a helyzet. Később kiderült, hogy ez egy olyan munkafolyamat, ami napi szinten előfordul. Pontosan azon az alkatrészen ugyanazt a megmunkálást kell csinálni. Másnap már nem voltam benne teljesen biztos, de nem akartam megkérdezni, mert sok dolga volt a munkafelügyelőnek.”

Ami nekünk egyszerű és magától értetődő, az lehetségesen az új munkatársnak nem lesz az.

A rossz betanítás továbbviszi a hibát, idegességet, bizonytalanságot eredményezhet.

A betanítás kulcsfontosságú része az új munkatárs beállításának. Lehet nagyon jól csinálni, de az a minimum, hogy dokumentáljuk, legyen meg írásban, esetlegesen fényképekkel, hogy visszakereshető legyen.

A Mentor Training Kft. a betanítás specialistája. Nagyon sokat tud segíteni abban, hogy a betanítás problémái, hiányosságai ne gyűrűzzenek tovább és váljanak akár cégszintű problémákká.

Kérje díjmentes helyszíni demonstrációnkat! Garantáltan meg fog lepődni.