+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Miért nem talál megfelelő recepcióst a fitneszterem?

Szerző: | jún 5, 2019 | Blog

Avagy a rossz betanítással hogyan veszít mindenki?

Adott egy edzőterem, ahová néhány hónapja recepcióst keresnek.

Időnként felbukkan egy-egy fiatal lány, egy-egy új arc. Látszik rajtuk, hogy bizonytalanok, stresszelnek, és úgy általában nincsenek a helyzet magaslatán.

Én mindezt vendégként látom, annyit tapasztalok ebből, hogy nagyobb a sor, és az új munkatárson látszik, hogy ki van készülve, és nem annyira barátságos, mint a többiek. Vagyis inkább egyáltalán nem az. Mint egy robot, próbálja felvenni a ritmust. Én pedig próbálok bátorítóan rámosolyogni, és tekintettel lenni arra, hogy még új, tudva, hogy min megy keresztül.

Mi is ezzel a gond?

Mik lesznek a következményei?

  • Egyszerűen rosszabb színben tűnik fel a cég, kevésbé hat professzionálisnak. Főleg egy olyan ügyfél esetében, aki kevéssé látja át a dolgokat vagy egyáltalán nem is tudja, hogy ő egy új ember.

  • Vevői elégedetlenség üti fel a fejét. Többet kell várakozni, hibák csúsznak be.

  • Az új kolléga elveszíti az önbizalmát. Lehet, hogy „rájön”, hogy ezt a munkakört nem neki találták ki. Kudarcként éli meg az egészet.

  • A régi kollégák stresszelnek, mert csak a gond van vele, nem kell nekik egy újabb púp (a betanítás).

  • Az új kolléganő, ahogyan az esetben meg is történt, 1-2 héten belül továbbáll.

  • Újra stresszelnek a régi kollégák, a cégvezetőről vagy személyzetisről nem is beszélve.

Ez egy olyan helyzet, amivel senki sem nyer.

Sem a cégvezető, sem az ügyfelek, sem a régi kollégák, sem pedig az új.

Mi itt a hiba?

A betanítás.

Persze, előfordulhat, hogy nem a megfelelő embert veszi fel a cég, vagy egyszerűen nincs más. De sokkal valószínűbb, hogy egyszerűen el van rontva az illető betanítása.

A Mentor Training Kft. rendelkezik egy bizonyítottan és gyakorlatilag minden esetben működő rendszerrel, amely segítségével kevesebb idő alatt, sokkal kevesebb stressz mellett képes lesz a betanítást végző munkatárs elvégezni a feladatát, illetve az új munkatárs gyorsabban része tud lenni a mindennapi termelésnek anélkül, hogy folyamatosan korrigálni, felügyelni, újra oktatni kellene.

Iratkozzon fel szakmai hírlevelünkre! Kapjon hasznos olvasnivalókat, történeteket és ötleteket!