+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Győzze le a csapatmumust a cégben a képzések erejével!

Szerző: | aug 1, 2019 | Blog

Miért fontos, hogy képzések segítségével fejlessze a csapatát? A cége teljesítménye akkor növekszik a leghatékonyabban, ha a csapat tagjai összhangban vannak egymással, és közösen dolgoznak a szervezet célkitűzéseiért.

Ha cégen belül az együttműködéshez nem társul türelem és rugalmasság, akkor az a kollégák hangulatán hamar megérződik, és hosszú távon negatívan hat a szervezet egységére is.

Miért lesz képzések nélkül a csapatszellemből mumus?

Minden együttműködés során előfordulnak nézetkülönbségek, melyekből gyakran alakul ki konfliktushelyzet a munkával kapcsolatban. A régóta együtt dolgozó, összeszokott csapattagok már ismerik egymást, így ők valamivel könnyebben találják meg a közös hangot.

Az új kollégáknak gyakran több időbe telik, amíg képbe kerülnek a majdani feladataikkal kapcsolatban, valamint elsajátítják a cég rendszereinek működését, és ezáltal hatékonyan tudnak együtt dolgozni a munkatársakkal. A betanítási folyamat megfelelő kialakítása tehát azért is fontos, mert a képzések segítségével illesztheti be sikeresen a csapatba az új kollégát.

Amikor a betanítás nem úgy megy végbe, mint ahogy azt eredetileg eltervezte, akkor ez a csapattagok együttműködésének dinamikáján is nyomot hagy.

Ha egy tapasztalt kolléga helyett új munkatársat tanítanak be a cégnél, akkor az egy időre változást okoz a munkafolyamatokban – függetlenül a betanítás eredményességétől. Az új kollégára több figyelmet kell szentelni, így nem csak az ő munkája igényel több időt, de a betanítást végző munkatárs sem haladhat a megszokott tempójában. Ez egy olyan szituáció a vállalat életében, amikor fontos, hogy a munkatársak tudják tolerálni a betanítással szükségszerűen együttjáró helyettesítést és feladatátcsoportosítást.

Milyen hamar érhet el változást a képzések bevezetésével?

A leghatékonyabb képzések anyagait azonnal alkalmazhatja a céges oktatási rendszerek alakításánál. A rendszeres és ismételt oktatás pedig hosszú távon segíti a munkatársak egy csapattá történő kovácsolását.

Érdemes külső és belső képzéseket is szervezni. Előbbi a vállalat rendszerének használatára és a kapcsolódó munkateljesítményre vonatkozó ismereteket tartja naprakészen a csapaton belül. A külső képzéssel pedig a belső képzések hatékonyságát növelheti.

Másik előnye a rendszeres oktatásnak, hogy tanulási kultúrát alakíthat ki a cégben. A dolgozók elfogadják és megszokják, hogy a tanulás része a mindennapjaiknak. Egyrészt képesek lesznek türelemmel kezelni az új kollégák beilleszkedésének nehezebb időszakát. Másrészt ők maguk is tisztább képet kaphatnak a szervezeten belül bejárható fejlődési pályáról, ami kiváló motivációs eszköz is lehet a cég javadalmazási rendszerében.

Egy jó kezdet, amivel a fejlődés útjára léphet!

Ha a képzések még nem állandó elemei a cége életének, ajánlunk Önnek egy ígéretes alkalmat, ahol megismerhet egy kiváló módszert, mely külföldön már bizonyított. Ha elsajátítja ezt az oktatási technikát, Ön is megteremtheti vele cége belső képzési rendszerének stabil alapjait.

Szeretne a képzések terén képbe kerülni? Jöjjön el az előadásunkra, ahol elmondjuk Önnek, hogyan építhet gyakorlatias képzési rendszert a cégében.

 

Tovább az előadásra»