+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Az iskolák a tegnapnak vagy a tegnapelőttnek képeznek

Szerző: | okt 22, 2019 | Blog

A minap a következő mondattal találkoztam egy gépkocsikkal foglalkozó szakmai oldalon, és mélyen egyet tudok vele érteni.

„Sok esetben sajnos az iskolák mégcsak nem is a mának, hanem a tegnapnak vagy a tegnapelőttnek képeznek. Ez nem feltétlenül a tudás hiánya miatt van, hanem annak a kemény korlátozásnak a következménye, ami például a korszerű oktatási eszközök beszerzésére vonatkozik. Pedig szilárd tudás nélkül nem megy; amit elmondunk az elméletről, azt a valóságban is meg kell tudni mutatni.”

Egy iskolának a holnapnak kellene képeznie, a jövőnek, de sajnos sokszor még a jelen kor követelményeinek sem felel meg.

Emlékszem, amikor anno én jártam laborgyakorlatokra a középiskolában, volt olyan eszköz, ami már akkor elavultnak számított. Amikor 15 éves voltam. Vajon, ha abban a szakmában maradok, és kijövök az egyetemről pályakezdőként, akkor mennyire lett volna elavult az az eszköz…

Ez ma csak tovább fokozódott, mivel egyes szakmákban (mint pl. az informatika vagy elektronika – illetve ahol efféle eszközökkel, rendszerekkel kell dolgozni) olyan hirtelen válhat elavulttá és emiatt a gyakorlatban feleslegessé a tudás, hogy még fel sem ocsúdtunk, már kijön egy újabb fejlesztés.

Aki ezzel nem tud lépést tartani, hamar alulmarad.

Nem csak egyénként, hanem cégként is. Ha egy cég nem tudja a megfelelően képzett alkalmazottakat „megszerezni”, könnyen elmaradhat a fejlődés, és a cég alulmarad a versenytársakkal szemben.

Az iskolai képzés tehát nem garancia. Hiába várjuk, keressük a képzett munkaerőt, nagy eséllyel nem is létezik.

Sok cég ugye már maga oldja meg a szakképzését.

Viszont hogyan kell jól képezni cégen belül? Melyek a jó belső képzések ismérvei? Mire kell figyelni? Milyen kvalitásokkal kell rendelkeznie egy céges mentornak, oktatónak? Mik a buktatók? Milyen legyen a tananyag, és miért pont olyan?

Ebben segít a Mentor Training Kft., a hatékony munkaerő-fejlesztés és a belső képzések szakértője!

Jöjjön el előadásunkra, ahol megismeri a terület alapjait, és saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy miért is jó ez az egész, és miért működőképes.

Ne számítson unalmas monológokra! Készüljön fel, hogy izgalmas lesz!

Vágjunk bele!

Mikor és hol?
2020. július 29. (szerda) 10:00-14:00
Hotel Stáció, 2220 Vecsés, Széchenyi u. 20.

Mennyibe kerül?
Ha most jelentkezik, és 3 napon belül elutalja az előadás díját, gyorsfizetési kedvezményben részesítjük, és csupán 10.500 Ft + ÁFA/fő áron vehet részt az előadáson. Az ár tartalmazza a kávé, tea, üdítők valamint sós sütemények fogyasztását is. A képzés eredeti ára 30.000 Ft + ÁFA.

Utolsó teendő már csak kitölteni a jelentkezési lapot!