+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Korszakalkotó csapatépítő módszer kizárólag felelős vezetőknek

Neked is a céged a megvalósult álmod? Ha így van, akkor bizonyára számodra is kiábrándító, amikor azzal szembesülsz, hogy hiába követsz el mindent a hatékony csapatépítő módszerek megtalálásáért, mégsem sikerül hozzád hasonló lelkes emberekkel bővítened a csapatodat.  Ha már Te is érezted magad egyedül a nagy csapattal működő cégedben, akkor érted miről beszélek.

Felelős cégvezetőként a napi szintű feladatod a szervezetfejlesztés. Ez megköveteli, hogy olyan csapatot építs fel, amely tudatos és produktív termelő munkavégzésre képes. A csapatod tagjai ideális esetben alkalmasak rá, hogy észleljék és megfelelően értékeljék a különböző munkaszituációkat, emellett nyitottak az önfejlesztésre is.

Csapatépítő rémálom a szervezetfejlesztés útján

A világ rettentő mértékben felgyorsult. Szükség van a megújulásra, csapatépítő fejlesztésekre az élet minden területén – így a munkában is. Nem csak a saját képzésedre kell gondolnod, hanem a munkatársaidéra is. Mivel a munkaerőpiacon is folyamatos a fluktuáció, így az ígéretes kollégákat megtartani sem egyszerű feladat manapság.

A sokadik munkaórát töltöd már azzal, hogy újra és újra magyarázod a munkafolyamatokat a kollégáknak, mégis hibát hibára halmoznak, és hegyekben állnak a selejtek? Az ígéretes jelöltek csak jönnek-mennek a cégedben, de nehéz rávenned őket, hogy maradjanak? Akkor jogosan érzed úgy, hogy időpocsékolás a toborzás.

A hatékony munkaerőképzés lényege, hogy az agilis, munkájukra igényes jelölteket úgy illeszd be a csapatodba, hogy a feladataikat önállóan, felelősségteljesen és pontosan teljesítsék. Ezzel eléred, hogy a cégedben elvárt munkamódszereket ne csak megértsék, hanem hatékonyan alkalmazni is tudják a kollégák. A folyamatos fejlődésükhöz az is szükséges, hogy teljes egészében átlássák a rendszert is, amivel dolgoznak, és kövessék a változásokat.

A maximumot akkor várhatod el a munkatársaidtól, ha Te is őszinte híve vagy a 100 %-os munkavégzésnek, mert vezetőként Te vagy a követendő példa a kollégáid számára.

Nem egyedi eset: minden vállalat életében vannak csapatépítő buktatók

Hozzád hasonlóan számos más cégvezető is kénytelen nap, mint nap szembenézni az emberi erőforrások helyes kihasználásának kérdésével. A sok befektetett idő, energia és pénz dacára nem könnyű a betanított ígéretes munkatársakat megtartani. A cél pedig az lenne, hogy a betanulási idő után teljes erőbedobással dolgozva az új kollégák is növeljék a cég eredményességét. 

Ne hidd, hogy kizárólag a bérkérdésen múlik, hogy egy kolléga jön, és marad, vagy rövid időn belül távozik! Természetesen anyagi oldalról is motiválni kell a munkatársakat, de ez csak egy bizonyos szintig hatékony, utána szükséges egy olyan motivációs eszközt beiktatnod a szervezeted életébe, mint a fejlődési lehetőség.

Számos ígéretesnek tűnő kollégádnál tapasztaltad rövid időn belül a kiégés jeleit? Esetleg azzal szembesültél, hogy csökken a munka iránti lelkesedése, vagy kudarcot kudarcra halmoz a betanulás időszakában? Ha Te is tapasztaltad már ezek bármelyikét, akkor itt az ideje, hogy megismerd azokat a reform módszereket, amelyekkel változtathatsz a helyzeten.

Valódi csapatépítő válasz a munkaerőpiaci kihívásokra

A hiba nem benned vagy a munkatársakban van. Az emberek nagy százalékban sajnos rossz módszert alkalmazva próbálják meg elsajátítani a munkájukhoz szükséges ismereteket. Ez nem is meglepő, hiszen olyan oktatási rendszerből szereztek tanulási tapasztalatot, ahol nem fektetnek elegendő hangsúlyt a gyakorlati tudás hasznosságára. Tudvalevő, hogy bár elméletben minden könnyen és egyszerűen működik, a gyakorlatias valóság egészen más: ott szükség van a logikus gondolkodásra, megfigyelésre, értelmezésre, helyes következtetések levonására.

Amennyiben a tanulási folyamat során a céged munkatársa a megfelelő módszerekkel ismeri meg és sajátítja el a szervezetben jellemző feladatokat, tevékenységet, akkor nagyobb hatékonysággal és jobb eredménnyel lesz képes teljesíteni a rábízott munkát. Ahogy növekszik a szervezetedben a munkahatékonyság, úgy kezd csökkenni az értetlenkedés, a hibák és selejtek, valamint az ebből adódó viták, megoldatlan konfliktushelyzetek száma is. 

Amikor minden kolléga eredményes munkavégzést valósít meg, akkor a csapat egészének javul a hangulata. Pozitív jövőkép alakul ki a cégben, mivel együtt mozognak a kollégák az egyéni és szervezeti célok megvalósítása felé. Jó hírem van számodra: a Te szervezetedben is megvalósítható ez a csapatépítő elképzelés.

Érdekel, Te mit tehetsz a munkaeredmények javítása érdekében?

Magad is meg fogsz lepődni, amikor a hibásan rögzült tanítási eszközeidet lecseréled jól alkalmazható, érthető és átadható oktatási módszerekre, és ezzel hosszú távra megalapozod cégedben a hatékony munkavégzés kultúráját.

A „100 % hatékonyság a munkában” című előadásunk keretében részletesen körbejárjuk, hogy mitől volt eddig sikertelen a legtöbb arra irányuló próbálkozásod, hogy ráncba szedd a kollektívát. Megmutatjuk azt is, hogyan teheted helyre a munkatársak fejében rosszul rögzült feladatvégzési technikákat.

Előadásunk 4 tartalmas órájában azonnal használható tudást kapsz, és nem terheljük elmédet tankönyvbe illő elméleti leckékkel. Amit adunk, az egy kipróbált és bevált módszer, amellyel új oldalról közelítheted meg cégedben a kollégák betanításának, csapatépítő rendszerek kialakításának kérdését, méghozzá igen kedvező áron.

A hatékony tanulás eszközét bemutató képzésünk tényleges ára 30 000 Ft + Áfa, ám ennél jóval értékesebb tudást bocsátunk rendelkezésedre az előadás keretében. Ráadásul most megjutalmazzuk jelentkezőinket! Ha elküldöd jelentkezésedet a képzésünkre, és 3 napon belül be is fizeted a díját, akkor gyorsfizetési kedvezményt adunk, így már 10.500 Ft + Áfa / fő díjért részt vehetsz a képzésen.

Lépd át könnyedén a csapatépítő rendszer rejtett buktatóit!

Elhoztuk az alkalmat, hogy megszerezd azokat az ismereteket, amelyekkel gyökeres változást hozhatsz a céged életébe egy kiváló csapatépítő rendszert kialakításával. 

Ha már igazán meguntad a betanítással együttjáró időpazarlást és a tehetetlenség érzését, akkor eljött a tökéletes időpont, hogy új korszakot nyiss a szervezeti munkaerő fejlesztésben. Szerezz tökéletesen értelmezhető és elsajátítható gyakorlati csapatépítő tudásanyagot, és növeld a hatékonysági mutatóidat! 

Ha Te is úgy érzed, hogy ott a helyed a „100 % hatékonyság a munkában” előadáson, akkor jelentkezz még ma a weboldalunkon, ahol az előadáshoz kapcsolódó minden fontos információ megtalálsz!

teszt

Barta Attila, cégvezető (Florin Zrt.) Sokkal kevesebb a meghibásodás az üzemben, sokkal kevesebb a probléma, kevesebb a fennakadás. Az újonnan felvett kollegák gyorsabban be tudnak kapcsolódni a termelési folyamotokba.

Kecskeméti Anna, ügyvezető asszisztens (Florin Zrt.) Elsősorban azt emelném ki, hogy a termelési statisztikáink feljebb mentek.

Szabó István, személyzeti vezető (Color-Pack Zrt.) Szervezettebben zajlik a munkavégzés. Jelentősen mérséklődött a zűrzavar. Kevesebb súrlódás van a posztokon lévők között. A kiszállításnál a határidős csúszások drasztikusan lecsökkentek. Többnyire tudjuk tartani a kitűzött határidőket.