+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Az emberi mulasztások és a fluktuáció viszik csődbe a cégeket?

Számos cégben mindennapi jelenség a hibás munka, a mulasztás, a selejt, az időpocsékolás. Ilyenkor gyakran újra el kell végezni egy feladatot. Nem csoda, hogy sokan nem találnak jó munkaerőt, és még a fluktuáció is megkeseríti a vezetők életét…

Sok hazai vállalkozás küzd a fenti problémákkal… Pedig nem kellene, mert nem szükségszerűek!

Kevesen ismerik a megoldást, és ezért sok pénztől esnek el

A 100% hatékonyság a munkában című előadás megoldást kínál a legfájdalmasabb céges problémákra: az alacsony hatékonyságra, a hibás munkavégzésre, a fluktuációra és ezek következményére, az alacsony bevételre is.

Figyelem!

Rögtön az elején szeretnénk tisztázni: mi nem egy elméleti okfejtést akarunk megosztani Önnel! Nem arról van szó, hogy tartunk egy nagyon jó hangulatú előadást, mindenki jól érzi magát, de az adatokat nem lehet utána használni. Egy olyan képzési rendszert mutatunk be, amin végig kell mennie minden munkavállalónak, és ahogy az egyes részeket elsajátítják, végigmennek rajta, úgy nő a tanulási képességük, és ezzel szoros összefüggésben nő a hatékonyságuk is.

Nem árulunk zsákbamacskát. Nem új találmányról van szó: külföldön ez a rendszer már bizonyított. Amint a vállalkozásba beépítik és alkalmazzák, emelkedni fog a termelési minőség.

„Eddig elhittük nekik, hogy 10 óra alatt lehet csak bekeverni egy anyagot. De most már tudjuk, hogy 4 óra alatt is meg lehet csinálni.” (vezető vegyész, Florin Zrt.)

Miről lesz szó pontosan?

  1. Vége a tehetetlenségnek!

Rengeteg erőfeszítést tesz, de a hibák újra és újra előfordulnak?

Nos, mint mindennek, ennek is megvan az oka. Az előadás első részében feltárjuk a problémák mélyén meghúzódó valódi okot. Meg fog lepődni.

Hogy miért? Mert konkrétan megmondjuk, miért hibáznak az emberei a cégében. Ha pedig Ön úgy véli, hogy látja, miért nem elég gyors és hatékony a betanítás a vállalkozásában, akkor most meg fog döbbenni; sok vezető azt mondja az előadás után, hogy rosszul gondolta.

  1. Mit kell tennie ahhoz, hogy az emberei hatékonyan végezzék el a feladataikat?

Ha valaki nem ért meg egy feladatot, akkor nem tudja azt helyesen elvégezni. Ha a kollégái nem értik meg az utasításokat, akkor pontatlanul és hibásan végzik a munkájukat. Ennek következtében egy felelős vezető napi 25 órát fog tölteni a cégében, hogy az összes munkát elvégezze – mert nem tudja a feladatokat delegálni!

Az előadáson azonnal használható betanítási eszközöket kap, amelyek segítségével látványos változások érhetők el a cégében. Van megoldás arra, hogy az embereink hatékonyabban végezzék el a feladataikat. Ahogy elkezd nőni a hatékonyság, elkezdenek nőni a cége termelési mutatói is, és természetesen a profitja is.

„Amíg ezek a képzési anyagok nem voltak, lassú volt a gépbeállítás, hibák voltak, meg néhányan elmenekültek. A régóta itt dolgozókat is átvittük az új anyagokon, és mondták, hogy így könnyebb a munka. A hatékonyságuk nőtt, és a selejt is kevesebb lett.” (termelési műszakvezető, Florin Zrt.)

Nem elméleti ötletekkel és könyvben olvasott, használhatatlan tippekkel fogjuk Önt fárasztani. Lehet, hogy már sok elmélettel találkozott, és lehet, hogy a hangzatos elméletek a gyakorlatba ültetve semmilyen eredményre nem vezettek.

Számunkra mindig a gyakorlatias megoldások az elsődlegesek.

  1. Ez mind szép és jó, de mi köze a betanításnak a fluktuációhoz?

Számos hazai vállalkozás küzd azzal, hogy az új alkalmazottak már rögtön a legelején, az első napokban kiszállnak. A cégvezetők értetlenül állnak a jelenséggel szemben: még nem is kezdett el valaki dolgozni, de már tudja, hogy nem tetszik neki?

Pedig ennek a jelenségnek egyszerű a magyarázata: sokszor a betanítás folyamata homályos, az új alkalmazott nem igazán tudja, mit kell tennie. Vagy egyenesen ellentmondásos: az egyik munkatársa ezt mondja, a másik az ellenkezőjét. Ha ehhez még ellenséges munkahelyi légkör is társul (gúnyolják, lenézik az újoncot), az már olyan sokként hat, amit senki sem lesz hajlandó elviselni. A folyamat egésze ráadásul sok esetben rejtve marad a vezető előtt.

„Tehát a fluktuáció csökkenhet azáltal, hogy a betanítási folyamat egy stabil rendszer mentén halad, és így az új munkatárs nem tud továbblépni addig, amíg nem tanul meg stabilan egy adott folyamatot. Ezáltal egy biztosabb tudása lesz, nem ijeszti meg, hogy a munkafolyamatokat nem fogja tudni megcsinálni, mert nem léphet tovább addig, amíg egy folyamatot nem csinál meg, és egy stabil tudásra fog épülni a következő lépés, így biztosabb tudása lesz.

Azonkívül, hogyha jobban halad, gyorsabban betanul, akkor könnyebben tudja azt a pénzt megkeresni, amit a többiek is megkeresnek.” (Molnár Csilla, Dymol Kft.)

A Mentor Training képzési sorozata gondoskodik arról, hogy a munkatársak elsajátítsák a posztjukhoz szükséges szaktudást és képességeket. Felgyorsítja a posztra helyezést, és ezzel kiiktatja a fluktuáció egyik fontos forrását: nem kell 3 hónap próbaidőt kivárni, hogy eldöntse a vezető, hogy maradjon-e az újonc a cégben. Gyorssá válik a tanulási folyamat, rövid idő alatt termelő munkaerőt lehet kiképezni, aki jól végzi a munkáját, és sikerül minimálisra csökkenteni a selejtet.

A Mentor Training képzési program legfontosabb előnyei:

maximális termelékenységet biztosít a cégben

hibamentes munkavégzés, minimálisra csökken a selejt, lecsökken az újra elvégzett feladatok száma

☑ a dolgozók nagyobb szakmai hozzáértése

☑ az új alkalmazottak gyors és hatékony betanítása

alacsony fluktuáció

nagyobb bevétel

A „100% hatékonyság a munkában” című előadáson teljesen megváltoztatjuk a hatékony betanításról és képzésről eddig kialakult képét. Az elavult, alacsony hatásfokú módszerek helyett egy teljesen új megközelítést ismer meg, kész receptekkel.

teszt

Barta Attila, cégvezető (Florin Zrt.) Sokkal kevesebb a meghibásodás az üzemben, sokkal kevesebb a probléma, kevesebb a fennakadás. Az újonnan felvett kollegák gyorsabban be tudnak kapcsolódni a termelési folyamotokba.

Kecskeméti Anna, ügyvezető asszisztens (Florin Zrt.) Elsősorban azt emelném ki, hogy a termelési statisztikáink feljebb mentek.

Szabó István, személyzeti vezető (Color-Pack Zrt.) Szervezettebben zajlik a munkavégzés. Jelentősen mérséklődött a zűrzavar. Kevesebb súrlódás van a posztokon lévők között. A kiszállításnál a határidős csúszások drasztikusan lecsökkentek. Többnyire tudjuk tartani a kitűzött határidőket.