+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

Amikor a cégvezető túlképzett a kollégákhoz képest

Könnyen előfordul, főleg gyártó cégek esetében, hogy az ügyvezető illetve egyes vezetők messze képzettebbé válnak az átlagos, termelő kollégákhoz képest. Ügyfelünk a híres-neves Tóalmási kolbászgyár ügyvezetője, Kurunczi János arról mesélt nekünk, hogy miért probléma az, ha a vezető túlképzett, miért fontos az „egyszerű” dolgozók képzése, és hogy mit adott neki és munkatársainak a Mentor Training Kft. első képzési modulja. A teljes videó lentebb található.

Miért fontos általánosan a dolgozók képzése?

Avagy amit meg tudunk oldani 5 munkatárssal, ott ne 8 fizetést kelljen odaadni.

 „Ahhoz, hogy ez a cég jól prosperáljon, jól működjön, legalább olyan szép jövője legyen, mint amilyen szép múltja van neki, ahhoz nagyon fontos az, hogy jó szakemberek legyenek.”

„Gazdasági oldal: annyira megnövekedtek a munkabérek, a közterhek, hogy ma már én úgy gondolom, hogy minden vállalkozás költségeinél a munkaerő az, ami a legnagyobb tételt kiteszi. Tehát nagyon-nagyon fontos a munkaerő-gazdálkodásban a hatékonyság. Amit meg tudunk oldani 5 munkatárssal, ott ne 8 fizetést kelljen odaadni.”

Való igaz, hogy az egyszerűbb, kevéssé iskolázott kollégákat nehezebb oktatni, másfajta megközelítést, másfajta hozzáállást kívánhat. Mivel több tapasztalt, vérbeli pedagógus van csapatunkban, a Mentor Training Kft. erre megfelelően fel van készülve, ahogy ezt az eredmények is igazolják:

„Ez egy kétnapos tréning volt, a füstölőstől a portásig mindenki részt vett rajta, és nagyon érdekes dolgok születtek. Mert ugye felnőtt emberekről (50, de van 60 éves munkatársunk is) beszélünk, akik nem annyira szerettek tanulni… És ugye az iskolai negatív élmények előjöttek (dolgozat, felelés meg egyebek), tehát nem igazán volt jó érzésük. De a második nap végére rengeteg pozitív visszajelzést kaptam. Azt mondták, hogy nem is gondolták volna, hogy a tanulás és az olvasás az tud jó érzést is okozni az embernek.

Mindenki, kivétel nélkül, úgy ítélte meg, hogy ez számára egy nagyon hasznos dolog volt – egyébként nem csak a munkában, hanem a magánéletében is.”

„Nagyon rövid időn belül egy nagyon egyszerű munkatárs is, aki egy nagyon jó füstölős, tudott ebből hasznot meríteni, megértette, hogy miért is fontos ez, és azt gondolom – beszélgettem velük –, hogy tényleg kicsit nyugodtabbak lettek, meg talán magabiztosabbak is a munkatársak. Tudják azt, hogy tudják, és ha nem tudják, akkor tudják azt, hogy hogyan tudják megtudni.” 🙂

Miért hiba, ha csak a cégvezető jár tréningekre?

„Buta cégvezető nagyon jól képzett, okos munkatársakkal tud sikeres lenni. De egy nagyon okos, jól képzett cégvezető buta munkatársakkal vagy alulképzettekkel szerintem nem tud sikeres lenni.”

Ügyfelünk elmondta, hogy számos nagyon jó tréninget ült már végig, igazán jó tréningek voltak, nagyon jól tudta, mit kellene csinálni, de valahogy a munkatársak csak nem azt csinálták, amit mondott vagy leírt nekik… „Jancsikám, te már k***a okos vagy, de a munkatársaid még képzetlenek.” – ezzel a nyers, de igen ütős és tanulságos mondattal szembesült ügyfelünk egy többedik cégvezetői tréning alkalmával, amikor feltette a kérdést a trénernek, hogy ugyan, mi lehet a gond az ő esetében.

„Az kevés, hogy én haladok, én gyűjtöm a tudást egy cég irányításával, vezetésével kapcsolatban, vagy akár a termeléssel, nagyon fontos, hogy a munkatársaim is kapják meg ugyanazt a tudást, mert akkor fogunk tudni csak egyformán gondolkodni.”

Ne csak Ön mint cégvezető képződjön! Legyen egy hatékony, jólképzett csapat ügyvezetője!

Jelentkezzen be előadásunkra még ma!

Kattintson a részletekért»

teszt

Barta Attila, cégvezető (Florin Zrt.) Sokkal kevesebb a meghibásodás az üzemben, sokkal kevesebb a probléma, kevesebb a fennakadás. Az újonnan felvett kollegák gyorsabban be tudnak kapcsolódni a termelési folyamotokba.

Kecskeméti Anna, ügyvezető asszisztens (Florin Zrt.) Elsősorban azt emelném ki, hogy a termelési statisztikáink feljebb mentek.

Szabó István, személyzeti vezető (Color-Pack Zrt.) Szervezettebben zajlik a munkavégzés. Jelentősen mérséklődött a zűrzavar. Kevesebb súrlódás van a posztokon lévők között. A kiszállításnál a határidős csúszások drasztikusan lecsökkentek. Többnyire tudjuk tartani a kitűzött határidőket.