+36 70 413 9623 info@mentortraining.hu

A pénz beszél, a dolgozó meg… elmegy a konkurenciához.

Tényleg csak béremeléssel harcolhatok a magas fluktuáció ellen?

A magas fluktuáció mindenki által ismert probléma.

Nehéz megfelelő új munkaerőt találni a termelésbe.

Egyre nagyobb bérelvárások vannak, ami a profitot csökkenti.

A betanítás idő- és költségráfordítása egyre nagyobb, hiszen sűrűbben kell új embereket munkába állítani.

A hatékonyság számos munkatársnál nem megfelelő, de kénytelen a cég szemet hunyni, mert még mindig jobb, mint ha nem lenne az adott munkakörben senki sem.

Hiába a magasabb fizetés, a béren kívüli juttatások, a jó körülmények, az új emberek így is elég gyorsan tovább tudnak állni, hiszen vadásznak rájuk a konkurenciánál.

Tényleg együtt kell ezzel a problémával élni, vagy éppen a profitot folyamatosan csökkentve csak béremelésekkel lehet harcolni ellene?

A mi tapasztalataink alapján mondhatjuk, hogy van olyan rejtett tényező, amivel nem nagyon foglalkozik senki sem, pedig rengeteg problémát okoz.

A Mentor Training Kft. egy nemzetközileg már bizonyított, egészen speciális megoldáscsomagot hozott el Magyarországra, amely a fenti problémákra egy más megközelítésből talált választ.

Ez a “100% hatékonyság a munkában” képzési rendszer, amely a betanítást célozza meg, és azon keresztül nyújt jelentős segítséget a fenti problémákban.

Túlságosan egyszerűen hangzik?

A nemzetközi és hazai tapasztalataink alapján az általunk megismert cégek legnagyobb részében egészen komoly problémák voltak a betanítás folyamatában, amelyek súlyos nehézségeket okoztak a termelésben és komoly kárt az eredményességben.

Mi a gond a betanítással?

Megtanítani valakit valamire, amit eddig nem tudott, összetett feladat. Aki nagyon jól tud valamit, az hajlamos lehet elnagyoltan átadni, hiszen az egész annyira egyszerű. Nem megy bele az apró részletekbe, finomságokba, mert ő már nem figyel ezekre.

Aki tanította már biciklizni a gyerekét, az tudja, hogy nem könnyű. Csak rá kellene ülni és menni, néha kormányozni, korrigálni a mozgását és fékezni, ha gond van. Mi ebben a nehéz? Neki MÁR semmi. Viszont a gyerek még órák múlva is ügyetlenkedik. Számára a feladat meglehetősen összetett. Vagy ott van a vezetés. Mit kell annyira fennakadni az indulásnál? Miért fullad le a motor sokadszorra? Miért nem tud valahogy ráérezni már a kuplung használatára?

Megtanítani valakit egy számunkra egyszerűnek tűnő műveletre, néha meglehetősen összetett. Le kell tudnunk bontani a lehető legrészletesebben, és úgy kell átadni a tudásunkat, hogy az illető képes legyen megérteni, használni, lépésről lépésre. Legyen benne sikerélménye, ne érezze magát butának, egyre csak növekedjen az adott témakörben az önbizalma, és addig a pontig vigyük el, amíg tényleg korrigálás és folyamatos felügyelet nélkül képes profin ellátni a feladatát.

Vannak erre konkrét, kiforrott módszerek, amelyek a gyakorlatban már számtalan esetben bizonyították a hatékonyságukat.

Vannak ösztönös tehetségek, akik jók mások betanításában, de az emberek legnagyobb részének ezzel gondjai vannak, de mit is várhatunk, ha a tanítók nagy része az iskolában is csupán „leadja” a tananyagot, de a tényleges tudás átadás vagy megtörténik, vagy nem. Aztán lehet hivatkozni a gyerek szorgalmára vagy intelligenciájára.

A Mentor Training Kft. rendelkezik egy bizonyítottan és standard módon működő rendszerrel, amely segítségével kevesebb idő alatt, sokkal kevesebb stressz mellett képes lesz a betanítást végző munkatárs elvégezni a feladatát, illetve az új munkatárs gyorsabban része tud lenni a mindennapi termelésnek anélkül, hogy folyamatosan korrigálni, felügyelni, újra oktatni kellene.

Ennek van egy olyan „mellékhatása” is, hogy a dolgozó jobban érzi magát a munkahelyén, stabilabbnak érzi magát a munkakörnyezetében, így kétszer is meggondolja, hogy váltson az ismeretlenbe.

A “100% hatékonyság a munkában” egy összetett rendszer, amely eddig ismeretlen oldalról közelíti meg a problémát.

Nézzünk néhány konkrét tapasztalatot azoktól, akiknek a cégében már elindult a program:

„A gyakorlatok egyértelműen bebizonyítják, hogy bármilyen előképzettség nélkül képesek vagyunk bárkit precízen betanítani egy munkafolyamatra. Itt mutatkozik meg valójában ennek a technológiának a hatalmas ereje és az igazi értéke! Nagyon köszönjük! Fantasztikus élmény volt!” (Laczkó Péter, tulajdonos – Lawrence & Bennett Zrt.)

„Ránéztem arra, hogy milyen sok problémát és kárt okoz a képzetlenség, felelőtlenség… A sok erőfeszítés helyett, amit a hibák javítására teszünk, sokkal érdemesebb az időt képzésre tenni.” (Barta Attila, Florin Zrt.)

„Nagyszerű eszközt tanultunk ma meg.”
(Markovich Béla, cégvezető – Mapei Kft.)

Oké, de akkor hogyan tovább?

Tegyen próbára minket! Jöjjön el a “100% hatékonyság a munkában” előadásra. Egy gyakorlati és élvezetes előadás keretein belül saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy mennyire működőképes is tud lenni egy ilyen megközelítés!

teszt

Barta Attila, cégvezető (Florin Zrt.) Sokkal kevesebb a meghibásodás az üzemben, sokkal kevesebb a probléma, kevesebb a fennakadás. Az újonnan felvett kollegák gyorsabban be tudnak kapcsolódni a termelési folyamotokba.

Kecskeméti Anna, ügyvezető asszisztens (Florin Zrt.) Elsősorban azt emelném ki, hogy a termelési statisztikáink feljebb mentek.

Szabó István, személyzeti vezető (Color-Pack Zrt.) Szervezettebben zajlik a munkavégzés. Jelentősen mérséklődött a zűrzavar. Kevesebb súrlódás van a posztokon lévők között. A kiszállításnál a határidős csúszások drasztikusan lecsökkentek. Többnyire tudjuk tartani a kitűzött határidőket.